FIETSEN MET JE GEZIN

FIETS VEILIG MET JE KINDEREN RONDOM VALENCIA

 
Beschrijving

 

In zowel in als rondom de stad Valencia zijn een aantal fantastische plekken om veilig met je kinderen te fietsen. Met kinderstoeltjes, aanhangers of de Follow Me Tandem kunnen ook de jongste kinderen mee!

Tijdens deze compleet georganiseerde vakantie fiets je in diverse gebieden, zowel in de stad als in het achterland van Valencia. Je rijdt zoveel mogelijk over fietspaden of verkeersarme weggetjes.

Onderweg zijn er ook een aantal leuke musea die je kunt bezoeken.

Je fietst door een aantal heel uiteenlopende gebieden; de bergen, sinaasappelplantages of de kustvlakte. Wij zorgen voor het noodzakelijke vervoer van het ene naar het andere gebied, regelen je accommodatie en vervoeren ook je bagage,  Die hoeft dus niet mee op de fiets.

Je overnacht met je gezin in een vakantie-appartament, vakantiehuis of B&B.

De accommodaties die we kiezen hebben allemaal een plek om de fietsen ook 's nachts veilig te kunnen stallen.

 

Al naar gelang de leeftijd van je kinderen kunnen we de etappes korter of langer maken. Kinderen vanaf 1 jaar kunnen mee in een stoeltje achterop de fiets of in een fietsaanhanger (tot ca. 4 jaar).

Vanaf 4 jaar hebben we de Follow me tandem, een kinderfiets die aan- of afgekoppeld kan worden aan de fiets van een van de ouders.

Kinderen vanaf 8 jaar, die goed kunnen fietsen en een normale conditie hebben, kunnen deze routes zelf fietsen.

Bovendien kun je bij vermoeide kinderbenen altijd nog onze fietstaxi bestellen! Dan zoeken we jullie op en brengen we jullie terug naar je accommodatie.

Je fietst op eigen gelegenheid, aan de hand van onze Nederlandse routebeschrijving (of optionele GPS navigatie) van het ene naar het andere punt. 

Programma

Hieronder vind je een voorbeeld van een programma voor een hele vakantieweek, afgestemd op een gezin met kinderen tot ca. 12 jaar. 

We maken het op maat, afhankelijk van de afstand die je wilt fietsen met je kinderen.

Heb je minder tijd, wil je ergens langer blijven of heb je speciale wensen?

Laat het het ons weten, dan passen we het programma aan.

 

Heb je heel sportieve (of oudere) kinderen die grotere afstanden kunnen fietsen? Dan is het volledige Via Verde programma wellicht wat voor jullie.

Ook op deze route kunnen we de etappes makkelijk aanpassen. 

Dag 1: Aankomst in Valencia​

Vanaf de luchthaven van Valencia brengen we je naar je appartement of hotel, dichtbij het 8 kilometer lange stadspark door de rivierbedding van de Turia.

Om de hoek vind je een winkelcentrum en het Oceanografico (het 'dolfinarium' en zee-aquarium) en kinderspeeltuin Gulliver. 

Jullie overnachten in een appartement  of familie-hotel in Valencia.

Dag 2: Turia​ park (10 - 25 km)

Vandaag ga je op de fiets het enorme Turia stadspark verkennen. Dit is een autovrije zone van maar liefst 8 kilometer lang, in een oude rivierbedding. Je fietst onder andere langs het wetenschapsmuseum, IMAX bioscoop, kinderspeeltuin Gulliver, het Oceanografico (zee-aquarium) en je kunt ook naar dierentuin Bioparc (net buiten het park).

Ook kun je je verkeerskennis opfrissen in het verkeersoefenpark.

Je kunt deze dag eventueel onder begeleiding van een Nederlandstalige gids een stadstour maken op de fiets.

Jullie overnachten in een appartement  of familie-hotel in Valencia. De fietsen staan 's nachts veilig in de garage van het complex.

Dag 3: Horta Nord en Valencia-strand (15-25-35 km)

Het strand van Valencia is kilometers lang, en er loopt een mooi fietspad langs. Je rijdt noordwaards en komt in de 'Horta' terecht; de groentetuin van de stad. Dit is een bijzonder landdbouwgebied met kleine boerderijtjes en oude irrigatiekanaaltjes. Dwars door de akkers lopen mooie weggetjes en fietspaden. Onderweg kun je stoppen om 'Horchata' te proeven, een lokaal drankje van aardnoten, die in de Horta worden verbouwd.

Je kunt helemaal tot in Sagunto fietsen en het Romeinse kasteel bezoeken.

Daarna kun je eventueel met de trein weer terug naar Valencia, de fietsen mogen mee op dit traject.

Jullie overnachten in een appartment of familie-hotel in Valencia. 

De fietsen staan 's nachts veilig in de garage van het complex.

Dag 4: Via Verde​ / Navajas (20-40 km)

We brengen je naar de bergen, tot 1000 meter boven zeeniveau. Daar ligt een fietspad over een oude spoorlijn. Je fietst vanaf hier bergaf, langs oude stationnetjes, over spoorbruggen en door een aantal tunnels (tot wel 400 m lang!). Onderweg zijn veel picknickplaatsen, waar je uitkijkt over de bergen.

Je overnacht in een vakantiehuis of B&B in het dorp Navajas. 

Alternatieve accommodatie is ****Hotel Spa Martin el Humano in het naburige plaatsje Segorbe. 

Net buiten het dorpje stroomt de rivier Palancia en klettert een enorme waterval naar beneden. Een mooie plek om met het gezin pootje te baden of (in de zomermaanden) te zwemmen in de rivier of het enorme openbare zwembad van het dorp. Op het stuwmeer van Regajo kun je 's zomers paddlesurfen of kanovaren.

Segorbe heeft een leuk zwembad met waterglijbanen, bovenop een heuvel. Je hebt hier een mooi uitzicht over de omgeving en er zijn picknickplaatsen in de schaduw.

 

Je kunt je verblijf in Navajas of Segorbe verlengen, voor een extra dagje waterpret, een extra rondje fietsplezier of wandelen in de bergen in de omgeving.

 

Dag 5: Via Verde en/of Romeins Sagunto (15-25-40 km)

Op deze dag zijn er aantal mogelijkheden, afhankelijk van de afstand die je wilt fietsen.

 

Je zou het spoorfietspad Via Verde kunnen volgen tot in Sagunto (het laatste deel gaat over de openbare weg.) In totaal zo'n 40km. Sagunto heeft een enorm Romeins kasteel en amfitheater, bovenop een heuvel.

Het deel over de openbare weg zou je kunnen overslaan, door onderweg op de trein te stappen. (Of we regelen een taxi voor je.)

Een schitterend alternatief is een route van 20-25 kilometer over rustige wegen door de uitlopers van de Sierra de Espadán, een beschermd natuurgebied.

We brengen je eerst naar een startpunt hoger in de bergen. Vanaf daar rol je bergaf richting Navajas. Onderweg kom je langs een paar dorpjes en kasteeltjes uit de Moorse tijd, die je (te voet) kunt bezoeken. En je fietst langs het stuwmeer van Regajo. In de zomer kun je op het meer paddlesurfen of kanovaren.

Aan het eind van de dag logeer je opnieuw in Navajas of Segorbe. Of je neemt de trein naar Valencia en overnacht opnieuw Jullie een appartement  of familie-hotel in Valencia.

Het kortste alternatief is een rondje fietsen in de buurt van Navajas en Segorbe. Dat is 15 tot 25 km. Daarna kun je in Navajas of Segorbe naar het zwembad, de waterval of stuwmeer (zie dag4) Aan het eind van deze dag stap je dan op de trein naar Valencia, of je blijft nog een nachtje logeren in deze streek. 

Dag 6: Door de duinen naar Albufera

Als je terug bent gekeerd naar Valencia,

kun je een mooie tocht maken naar het zuiden. Er loopt een fietspad door de duinen, tot aan het Albufera meer. 

Dit is een beschermd natuurgebied, waar je ook boottochtjes kunt maken en de authentieke paella kunt proeven. 

Aan het ein van de dag fiets je terug naar Valencia, of blijf je logeren aan de kust. In dat geval kun je de komende dagen nog verder fietsen door de rijstvelden en langs de oevers van de rivier Xuquer (Jucar).

Meer info over deze route vind je hier.  

Andere opties:

Extra Dag(en) : Sierra de Espadán (15-35 km)

Verleng je tocht door de Sierra de Espadán, een bijzonder berggebied. De rotsen zijn er rood en paars van kleur en je vindt er bijzondere bomen: kurkeiken.

Om te zorgen dat je niet bergop hoeft te fietsen, zetten we jullie hogerop in de bergen af. Je gaat fietsen over rustige weggetjes tussen de olijfbomen en rijdt door een bos met enorme rode zandstenen rotsen; het lijkt een decor uit een cowboy-film. 

Vanaf hier fiets je via landweggetjes door de sinaasappelplantages richting Nules, aan de Middellandse Zee. Je kunt hier naar het strand en eventueel overnachten in een vakantiehuis. Of je neemt hier de trein terug naar Valencia.

Of we brengen je voor een luxe verblijf naar eco-hotel Mar de Fulles, waar groenten voor het restaurant worden verbouwd in de eigen tuin, midden in de bergen. Een magische plek, waar mensen graag een dag extra blijven!

Je kunt je verblijf in de Sierra de Espadán opnieuw verlengen, om te wandelen of een extra dag te fietsen, bijvoorbeeld naar de grotten van San Juan, waar je een boottocht kunt maken over de langste onderaardse rivier van Europa.

Tarieven

 

Vraag vrijblijvend om een offerte.

Vaak is het handig als we elkaar vantevoren even kunnen sprekenm via telefoon of Skype. Bel gerust!

Als indicatie voor 2 volwassenen en 2 kinderen: € 1.799,- voor 6 dagen / 5 nachten

INCLUSIEF:

Luchthaven transfer op de aankomstdag.

Verblijf in een familie-hotel, vakantie-appartementen of vakantiehuizen in Valencia en op de fietsroute

Fietshuur van dag 2 t/m 5 voor het hele gezin.

Voor volwassenen: Trekking fiets met bagagedrager, fietstassen en helm.

Voor kinderen: kinderstoeltjes (vanaf 1 jaar),  fietsaanhangers of mountainbikes met versnellingen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Fietshelmen voor alle deelnemers en reparatie, en EHBO-kit.

Gedetailleerde route informatie

De noodzakelijke transfers naar de volgende accommodatie, al naar gelang het programma

Nederlandse telefonische ondersteuning en pechhulp of vervangende fiets (bij ernstige technische problemen) tussen 9:00 en 18:00.

GPS tracks zijn beschikbaar voor de mobiele app Wikiloc of als  .gpx bestand voor je eigen GPS apparaat. Optioneel kun je via ons een GPS huren. ​

Toeslag E-bike: € 20 per persoon per dag.

Borgsom: €50 voor normale fietsen en €150 voor e-bikes.

Toeslag GPS apparaat: € 10 per dag

Bagagevervoer per gezin/dag: 80€

Niet inbegrepen: treinkaartjes of taxi's die nodig zijn om een route in te korten of eerder af te breken.

Alle tarieven op basis van beschikbaarheid.

Gedurende vakanties of lokale evenementen of ‘fiestas’ kan de prijs verschillen. 

Als je het boekingsformulier invult, controleren we de beschikbaarheid en komen we zo snel mogelijk bij je terug met een prijsopgave.

Deze tour start in principe op maandag en is het hele jaar door mogelijk. In de wintermaanden worden routes soms aangepast vanwege het weer en/of de condities van het (fiets)pad.

NIET INBEGREPEN:

(vlieg)reis naar Spanje/Valencia, entree bij musea of bezienswaardigheden op de route, extra overnachtingen aan het eind van de reis, persoonlijke reis-, ongevallen of annuleringsverzekering, airport transfers op de vertrekdag, borgsom voor de fietsen, (fiets)taxi bij uitval van deelnemers onderweg.

Lees hier meer over onze uitgebreide zekerheid, ruime annuleringsregeling en lage aanbetalingen.

Voor vragen of reserveringen kun je ons ook bellen:  +34 677 709 109

We spreken Nederlands. Tot zo!